Spejlæg ala kemi
Jeg har i dag lavet spejlægs dessert, sammen med 2 fantastiske børn…
Her er vores opskrift
Æggeblommer
- 1 mango
- 1/4 ananas
- Calcium lactat
Juice frugten og mål den ud jeg havde 3 dl juice som jeg har blandet 1% calcium i altså 3 gram… jeg har valgt at fryse dem i forme.
Og alginat bad 5 g til 1 liter destilleret vand… blendes sammen.
Æggehvide
- 3 dl piskefløde
- 2 spsk sukker
- 1/2 spsk vanilje sukker
- 3 g agar agar
Bringes i kog til agar agar er smeltet
Jeg brugte silikone måtte men for fremtiden benytter jeg bageparpir klippet i mindre stykker så de er nemmer at tage af… jeg vender dem ud på en hånd og trækker papiret af og så på en tallerken… Jeg havde nemlig store problemer med at få dem pænt af måtten.
Bollen er en brioche bolle lavet som arme ridder
Lige dyppet i
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 1 tsk kanel
- 1,5 spsk sukker
- Smør til stegning
Pisk alt godt sammen og lad det gerne stå en time og samle smagene.. dyb hurtigt brødet og på en varm pande… steges gyldne evt drys med lidt kanel sukker…
Ingen kommentarer endnu