grund fond af kylling/høns.

Der skal bruges en meget stor gryde.

2 kyllinger parteret i mindre stykker

4 l vand

bringes i kog. Lad det koge ved middel varme. Der vil efter ca 20 min danne sig en grumset skum på overfladen denne fjerner du forsigtig med en ske. Efter yderligere 10 min kommes grøntsagerne i.

3 helt almindelige løg uden skal

8 stængler bladselleri

2 gulerødder

2-4 fed hvidløg

20 peberkorn

4-6 laurbærblade

Lad fonden simmere i 1 time tag kød og grøntsager op. Og sigt den gennem et klæde.

Lad den koge yderligere ind til at ca 2/3 dele af væsken er tilbage så smages der til med salt og peber og du har hermed den skønneste fond du kan bruge til saucer af en hver art.

Det kyllinge kød du har kogt kan du evt bruge til en fantastisk hønsesalat eller høns i asparges.  Jeg selv tager tit og skære kyllinge brysterne af inden jeg koger fond da jeg så benytter dem til en salat eller andet.