Kammuslinger med ærtepure.


4 personer
8-12 kammuslinger (optøet)
50 g smeltet smør
Skal fra ¼ citron
Kom skallen i den varme smør. Lad det gerne stå lunt så smørret tager en let smag af citron.
Kom smørret en skål og tag lukke musklen af muslingerne inden du nu kommer dem i smørret lad dem gerne stå 2 timer på køl.
Ærtepure
300 g fine søde ærter
2-3 fed hvidløg.
Ca 3 dl fløde.
Lidt hønsebouillon
Salt og peber
Bring fløde og hvidløg og ærter i kog. Tages straks af varmen når det koger. Lad det stå nogle minutter og blendes til den virker jævn. Sigtes gennem en trådsigte i til en ren gryde smages nu til med salt og peber og bouillon.
Lun purén op.
Tag muslingerne ud af smørret. Kryder dem med salt og peber inden stegning

Sørg for at have en glohed pande til stegning. Jeg bruger ingen fedstof til stegningen. Fordel muslingerne med godt mellemrum på panden.
De skal ca steges 1 minnut på hver side ved høj varme. Tages straks af panden og servers.

Her er retten serveret med citron kaviar  lavet af inkogt citron saft med agar agar.  Se tidligere opskrift.

Agar agar kan blandt andet købes hos molekymi.dk