Brunsviger
Dej
50 g gær
2 æg
2 dl mælk
200 g smør/ margarine
500 g mel

Fyld
200 g smør
250 g Brun farin
2 spsk kanel
1/3 tsk kardemomme
¼ tsk revet muskat

Dej :
Smelt smørret og kom mælken i. Kom æg og gær i en skål og rør det sammen med den lune mælk til gæren er opløst. Så kommer du mel i dejen skal være lind og klistret. Dejen kommes direkte i en smurt bradepande (min er 22×34 cm). Stilles nu lunt 30 min. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Fyld:
Kom smørret i gryde og begynd at smelte det. Kom de andre ingredienser i og lad det simre ved svag varme i nogle minutter. Tag det af og rør i det jævnligt så det ikke sætter sig på bunden.

Når dejen har hævet 30 min prikker du en masse huller i den med fingrene og lader den stå 5 min og prikker endnu en gang huller og kommer fyldet på. Fordel det rimeligt jævn og kommes i på en bagepapirs klædt plade da den hæver voldsomt og derfor kan fyldet komme over kanten.