Restaurant Abstrakt

Tomat consomme sfære

Tomat consomme.

  • 2 løg
  • 1 stængle blegselleri
  • 1 kg tomat med stilke og meget modne
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Oregano efter smag
  • 3 dl vand

Pil tomaterne af stilkene og kom stilke i en gryde med 3 dl vand. Pil løg og hvidløg og skær dem groft kom dem ved sammen med salt, peber og oregano. Bring det i kog og lad simre.

Juice tomaterne og sigt juice igennem et klæde. Det  du sigter fra kommes ved stilkene i gryden.

Juicen kommes nu i en gryde bringes i kog og skummes for urenheder. Sigt stilke blandingen gennem klæde og kom de to væsker sammen smag til med salt.

Væsken skal nu fryses. Det fjerner de sidste af urenhederne…

Kom den nu frosne væske i en sigte beklædt med klæde og kaffe filtre stil den på køl og lad den tø der… så vil du opleve at der ligger sig en grumset væske i klædet… og i skålen under en super klar consomme…

Denne kan bruges som den er nu til en lækker tilbehør til fisk eller bare som consomme med lidt basilikums olie.

 

Eller som jeg har gjort sfære.

Jeg lavede et sodium alginat bad på 0.5 % altså 5 g til en 1 l. Destilleret vand. Blendes grundigt til alt er opløst. Stilles på køl til dagen efter.

Så tog jeg 3 dl tomat consomme og lavede en 1 % blanding med calcium lactate altså 3 gram

Som jeg blender i væsken til den er opløst.. stiller på køl til luftboblerne er væk, og kommer den på forme og fryser.

Så er de klar til dagen efter sammen med algin badet.

Jeg kommer den nu frosne consomme i badet og røre forsigtigt rundt så den får en fin hinde hele vejen rundt i ca 3 minutter og løfter den der efter over i et vandbad og skyller den inden servering.

Video er på min Facebook side og på Instagram…

Vil du lege med kan mine kemi forsøg i køkkenet kan tingene bestilles ved blandet andre

www.molekymi.dk

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Restaurant Abstrakt