Kammuslinger med ærtepure

Æble med kanel

Æble med kanel.

Syltede æbler
3 dl meget tør hvidvin
½ dl sukker
½ stang vanilje eller vanilje sukker
2 æbler
Bring vin i kog med sukker og vanilje lad det simre til det til det tykner lidt. Kom lagen på en lille beholder lad hvile 15 min.
Skræl æbler, og skær dem i små fine tern. Kom æblerne i lagen. Lad æblerne trække et par timer.

 

Kanel is
4 æggeblommer
3 dl fløde
2 dl sødmælk
5 kanel stænger
75 g sukker
½ stang vanilje eller vanilje sukker
1 tsk stødt kanel
2 g silk gel
Lav et koldt vandbad klar.
Kom mælk og fløde i en gryde skrab vanilje kornene ud og kom stang og korn i sammen med kanel. Lad det lune langsomt op til lige under kogepunktet og kom silk gel i. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps til sukkeret er opløst. Kom 1/3 del af den varme væske i æggemassen under piskning. Kom nu æggemassen i gryden og under omrøring og varm det ved middel varme til det tykner. Pas på den ikke skiller.
Kom den varme gryde i det kolde vandbad for at stoppe processen rør 3-5 min. Mens den køler ned. Sigt den varme ismasse over i en skål stil den gerne over koldt vandbad eller direkte på køl. Når ismassen er nedkølet kommes den nu på ismaskine.
Kom isen på frost når den er færdig.

 

Æbleskum.
4 æbler
Vanilje
1 spsk sukker
1/3 dl vand
1 blad husblas
2 dl fløde
Grøn pasta farve.
Skræl æblerne og hak dem i mindre stykker, kom vand sukker og æbler i en gryde, det skal simre lige så stille. Til æblerne er helt møre smag til med evt sukker og vanilje, den skal være syrlig.Sluk for æblerne Opblød husblas i kold vand. Kom den i den varme grød og rør den ud. Kom farve i der skal ganske lidt til., blend det hele til en jævn masse sigt den og stilles på køl til den kun er hånd lun. Mens den køler piskes fløden til skum. Vend 1/3 af fløden i grøden og så grøden i fløden lige så stille. Kom det på en sprøjtepose med en rund tyl.

Krystalliseret hvid chokolade
100 g vand
100 g sukker
100 g hvid chokolade
Evt sølv eller guld glimmer
Sæt en håndmikser til med piskeris. Samt gør vandbad klar til at smelte chokolade.
Sukker og vand kommes i en gryde og skal bringes til en temperatur på 136 grader
Imens smeltes chokoladen i en skål over vandbad. Stil chokoladen hen til håndmikseren. Ekstra hænder vil være super her. Pisk i chokoladen mens du hælder den kogende sukkermasse i lidt ad gangen og den vil begynde at krystalliserer. Pisk alt sukkermassen i samt pisk efterfølgende et minuts tid mere. Kom den krystalliseret chokolade på et stykke bagepapir til afkøling. Den kan farves med både sølv og guld glimmer for sjov effekt.

Isomalt pynt.
Ca 100 g isomalt
Samt pasta farve.
Tænd ovnen på 130 grader
Jeg har farvet den med grøn pasta farve. Ved at komme den i en pose med en enkelt dråber farve gnide posens indhold rundt til det er farvet… fortvivl ikke hvis du laver for meget kan bruges senere . Jeg strør isomalt hen over en silikone måtte i et ca 1-2 mm lag der må gerne være små huller. Kom isomalten i ovnen, isomalten vil  lave små huller selv. Hvis den danner for store huller kan man sagtens strø mere på og komme det tilbage til smeltning i oven

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kammuslinger med ærtepure