Sous vide

Sous vide Torsk med kartoffel pure og brunet smør med hvidvin.

Dette er en lille forret til 4 pers.

Indkøbsliste:

  • 600 g torske filet uden skin og ben…
  • 600 g kartofler
  • 2 dl god tør hvidvin gerne den du drikker til
  • 1 pk smør
  • 1/4 l fløde
  • 200 g vesterhavs ost eller god parmasan
  • Dild
  • Og solsikke eller raps olie til at frittere i
  • Salt og peber (gerne hvid)

Varm sous vide op til 48°c.

Skræl alle kartoflerne læg 3 tilside til chips. De skal enten skæres ultra tynd eller skæres på mandolin. Kom dem i en skål vand.

Resten skær du mindre stykker og bringer i kog uden salt. Skal koges helt møre. Blend kartoflerne med 1/2 dl fløde.

Riv ca 150 gram ost og kom den ved blendes til en jævn og luftig pure smag til med ekstra ost, salt og peber. Kom evt lidt fløde i til du har den konsistens du ønsker.

Sæt en lille gryde over med vinen lad den koge ind til du har maks 1/2 dl tilbage.

Kom en 1/2 l olie i en gryde eller tænd din frituregryde.

Del fisken i 4 ens stykker og vakuum pak dem 2 og 2 med lidt salt og peber.

Kom dem i sous vide. Sæt timeren til 30 minutter.

Mens olien varmer tager du kartoffel skiverne op ad vandet dup dem på et viske stykke og salt dem… tjek olien er varm 160 grader bruger jeg normalt. fritter lidt ad gangen.

Kom nu 200 g smør ned i gryden med vin smelt den og lad den brune let op.

Varm purén og pluk dild i mindre stykker til at pynte med.

Så er det bare at andrette når fisken er klar.

 

Midlertidig billede. Til anretnings forslag billede kommer i morgen 😊

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sous vide