God weekend og gode Bøffer

Sous vide

Hvad i alverden er det ?
Sous vide eller på fransk su veed betyder tilberedning under vacum.
Men det at emnet er under vacum er en lille del af denne form for tilberedning .

Sous vide er en metode, hvor du laver maden ved den ønskede kernetemperatur i det man bruger denne temperatur hele tilberedningen.

Eksempelvis når jeg laver gode bøffer af filet på ca 3 cm tykkelse sætte jeg dem over ved en temperatur på 50 grader og giver dem ca 6-7 timer. Laver jeg svinekæber får de mindst 48 timer ved en temperatur på 62 grader.

Fisk og nogle grøntsager er dog langt hurtigere at lave. Endnu et eksempel, så kan du lave den mest fantastiske torsk på 25 minutter ved en temperatur på 48 grader. Det skal i prøve..

Som du godt kan læse er tiderne på tilberedning længere, det er fordi du tilbereder ved den lave temperatur. Dette gør også at kødet er langt mere mørt og saftig.
Som nævnt er det at vacumere en lille men yderst vigtig del af denne metode at lave mad på.
For hvis tilberedning skete direkte i vandet ville smag, saft og kraft være ude i vandet, og ikke i det man tilbereder.
Altså holder vacum posen smag og saften inde i emnet samt i posen.

Tilberedning sker i et vandbad da vand er utrolig god til at lede og fordele varme. Og det gør at du kan styre temperaturen yderst nøjagtigt. Men det er også den mest energi effektive.

Jeg elsker denne form for tilberedning da den sikre et ens artet resultat hver eneste gang, Samt det kan give mig et resultat lige som alle de gode michelin restauranter men bare hjemme i mit eget køkken.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

God weekend og gode Bøffer