Oste chips...

I dag er en pasta dag…

Vi er en pasta glad familie så vi vil hermed dele vores opskrift med dig vi håber du får mod på at give dig i kast mef det… når først du har prøvet rigtig god hjemmelavet pasta er der ingen ting der slår det… dejen kan laves i forvejen og holde mindst 2-3 dage på køl.

Pasta dej.

300 g tippo oo italiensk hvedemel

3 hele æg og en blomme.

1/2 tsk fint salt

Ca 1 spsk olivenolie

Kom melen i en skål… lav en fordybning midt i kom æggene der i.

Begynd at røre æggene ud i melet fra midten af med en gaffel. Når det ikke er muligt mere er det tid at få fingerne i det samt her kommer jeg halvdelen af olien i  og så skal der æltes godt og længe. 10 minutter mindst for at give en elastisk dej.   Hvis dejen føltes tør efter 5 minutters æltning kommer jeg det sidste olie i og evt en tsk vand. Og så æltes der yderligere 5 minutter… Jeg har tit sønnen med i dette projekt.. Så skiftes vi til at ælte…

Når denne proces er færdig skal den på køl 30 minutter og hvile…

Så er det tid til at tage den ud ælt yderligere lidt og så skal der rulles ud vi bruger pasta maskine og køre den mindst nogle gange på den bredeste indstilling så den bliver skøn og elastisk…  kom mel på dejen så den ikke hænger ved… giv dig god tid… en tand ned ad gangen i tykkelse og kør gerne 2 gange igennem på indstilling…  ( Her hjemme er der børne arbejde )

Det her kræver lidt øvelse men tro mig når du har fået taget på det er det en hyggelig og sjov familie aktivtet… Samt det smager fantastisk…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oste chips...