Brioche boller
Vi er her hjemme syge med en rigtig god hjemmelavet burger…
Det er også ensbetydende med at jeg selvfølgelig selv bager en super lækker brioche bolle…
Opskrift til 8-10 store boller.
- 2 dl lunken mælk
- 2 æg
- 25 g gær
- 50 g sukker
- 10 g salt
- 500 g mel
- 130 g kold smør i tern
- 1 æg til pensling evt sesam.
Denne opskrift skal køres på røremaskine.
Kom mel, sukker, salt og æg i røreskålen
Blød gæren op i mælk. Og hæld det ved lad det ælte ved middel fart til det er samlet og en homogen dej. kom her efter smøret i lidt efter lidt så den samles i dejen… ja nu ligner det noget du aldrig kan bage men fortvivl ikke… Du sætter fuld fart på røremaskinen så sker der mirakler, den skal nu ælte til den slipper skålen og bliver en blød men ikke klæbende dej… det tager 5-10 minutter…
Når den er der er du ikke i tvivl.
Nu skal den hæve gerne 2 timer eller til dobbelt størrelse…
form bollerne og de skal nu klemmes flade. Så skal de efter hæve mindst 30 minutter… jo mere de hæver jo luftiger bliver din bolle dog vil jeg ikke lade dem hæve flere timer… det gør dem mere porøse. Pensles med æg og evt drysses med sesam. Tænd ovnen på 200° varm luft, de skal bage til de er mørk gyldne… ca 10 min.
Ingen kommentarer endnu