Tomat consomme

Dehydret cherrytomat

Jeg er stor fan af at dehydre alt muligt mærkeligt..

Jeg laver eksempelvis mine egne tørrede cherry tomater.

Her er mit lille fif til verdens bedste let krydret cherrytomater tørret så de kan holde flere uger i køleskabet…

De er perfekte nu hvor sommeren går på held og vi skal til at opbevare hvad vores have har produceret…

Opskrift på Cherrytomater

  • 1 kg cherrytomater
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 2 tsk timian
  • 1/2 tsk hvidløgs pulver.

Tomaterne halveres og fordeles på bakkerne til din dehydrator. Så de ligger tæt.

Bland kryderierne sammen ( der er til flere potioner). Stil en bakke på spækbrættet og kryder det lag, sæt næste oven på og kryder, sådan forsætter du til du har alle lag samlet.. sæt dem på dehydratoren og nu skal den bare tændes… min står på maks. Ca 50 grader. Efter 4 timer kigger jeg til dem. De to nederste lag kommer i toppen ( op mod låget)da de er mest tørre.  så 4 timer til og igen bytter jeg de nederste ud så de er i toppen op mod låget… og nu venter jeg bare på de er så tørre som jeg ønsker dem. Ca 18 timer tager de… man kan sagtens samle dem på fære bakker jo mere de tørre.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomat consomme